למה בניה ירוקה מבודדת יותר?

מבין כל ההגדרות והפרמטרים שמכתיבים מהי בניה ירוקה יש נושא אחד שלו ההכרעה הגדולה ביותר – רמת הבידוד של הבית. כדי שבית יהיה אקולוגי באמת, הוא חייב להיות מבודד ברמה הגבוהה ביותר ורק כאשר ננתק את ההשפעה של מזג האוויר בחוץ על זה שבפנים נוכל לצמצם באמת את השימוש שלנו באנרגיה מזהמת. אז במאמר זה אנחנו רוצים להתמקד באלמנט הזה ולהבין מדוע בניה ירוקה מבודדת יותר מאשר הבניה הקונבנציונלית.

החשיבות של הבידוד על האקלים ומה הופך את הבניה הירוקה לפתרון האידיאלי

לא רחוק מאיתנו בעיראק מיליונים של בני אדם מרגישים את השפעות שינוי האקלים בצורה קיצונית ביותר. כבר חודשים ארוכים שבאזורים נרחבים במדינה סובלים מבצורת וכתוצאה מכך משתמשים בכל מאגרי המים הקיימים, אך מה שמוביל בין היתר לחשיפת ערים קדומות גם חושף בפנינו את תוצאותיו ההרסניות של משבר האקלים. ההתחממות הגלובלית הזו גם מציבה בפנינו דילמה – ככל שנפעיל את המזגן על עוצמה גבוהה יותר, כך נוסיף להתחממות הכללית שבחוץ.

לפי סוכנות האנרגיה הבין-לאומית (IEA) השימוש במזגנים מהווה 13% מסך השימוש האנרגטי בכל העולם והוא אחראי באופן ישיר על פליטה של 2 ביליון טונות של פחמן דו חמצני לאטמוספרה בכל שנה. אם המספר הזה עוד לא גורם לכם לנוע באי נוחות בכיסא, אז הערכות מדברות כי עד שנת 2050 השימוש במזגנים יעמוד על 25% מהשימוש הכללי בחשמל. גם לשימוש ברדיאטורים ואמצעי חימום אחרים יש השפעה שלילית על איכות האוויר ועל ההתחממות הגלובלית כך שהפתרון היחידי שעומד בפנינו הוא לבודד את הבית שלנו בצורה טובה יותר ועל ידי כך לשלוט בצורה מבוקרת יותר על הטמפרטורה ששוררת בתוכו.

במאמר שפורסם במגזין האסייתי למחקר בשנת 2018 נמצא כי הבניה הירוקה יכולה לצמצם את צריכת החשמל של כל בית אב ב – 53%, ולהוביל גם לצמצום של 63% בשימוש במים. ולכן זה גם הגיוני כי תו תקן 5281 המגדיר את הבניה הירוקה בישראל נותן משקל גדול לתכנון המבנה. על פי תו התקן, כדי לקבל דירוג גבוה יותר בשיטת הניקוד החדשה יש להתייחס במהלך הבנייה להשפעה הסביבתית של הבנייה עצמה ושל המבנה הגמור.

בניה ירוקה מבודדת יותר

מדוע בניה ירוקה מבודדת יותר מכל שיטת בניה אחרת?

כדי להבין בצורה הטובה ביותר מה הופך את הבניה הירוקה לפתרון הטוב ביותר למלחמה נגד ההתחממות הגלובלית אנחנו צריכים להעמיק בחומרי הגלם שמשמשים אותנו במהלך הבניה, אך גם בהלך המחשבה שעומד בבסיס שיטת בניה זו. בעבר סקרנו את ההשפעה של חומרי הבניה על קבלת תו התקן של הבניה הירוקה, אך אז התייחסנו יותר לשיטת הניקוד וכעת אנחנו רוצים להבין בצורה מעמיקה יותר מה הופך את הבניה הירוקה למבודדת יותר.

  • חשיבה אסטרטגית בשימוש באנרגיה – לאורך כל הליך הבניה של מבנים ירוקים ישנה חשיבה קפדנית על השימוש באנרגיה. כדי שכל האופרציה תעבוד בצורה חלקה, מהנדסים עומלים על מציאת דרכים יצירתיות כדי למחזר משאבים וקבלנים משלבים בעבודתם טכנולוגיות חדישות. חלק בלתי נפרד מהליך החשיבה הזה כולל בתוכו תכנון נכון של החדרים העיקריים בבית כך שאלו יושפעו במידה פחותה ממזג האוויר השורר בחוץ.

  • חומרי גלם ידידותיים לסביבה – בעוד שבשיטות הבניה הקונבנציונליות נהוג להשתמש בבטון ובבלוקים כדי לבנות בית, חומרי גלם אשר נחשבים למזהמים והליך כרייתם פוגע בכדור הארץ, בבניה הירוקה משתמשים בחתכי קיר חדישים אשר מיוצרים בטכנולוגיות מתקדמות ומאפשרים לנו שליטה מלאה על בידוד תרמי, אקוסטי וגם עמידות בפני שריפות. העובדה שחומרי הגלם מיוצרים במפעל מבוקר מסייעת לנו לצמצם למינימום את זיהום האוויר שמתרחש בעת הליך הייצור.

  • יותר אוויר לכוד בקירות – היכולת של חומר לבודד נמדדת על פי היכולת של החומר לעכב את החום שעובר בתוכו. לאוויר יש יכולות בידוד גבוהות ביותר ובבניה הירוקה משתמשים בחומרי גלם אשר לוכדים בתוכם אוויר כמו פוליסטירן מוקצף, בטון תאי משופר, צמר סלעים, טיח תרמי, פנל מבודד ועוד.

  • טכנולוגיה חדישה – בעזרת השיפור הטכנולוגי האדיר שעולמנו חווה בשנים האחרונות, ישנה מגמה הולכת וגוברת של המצאת טכנולוגיות חדשות שמיועדות לייצור של חומרי גלם איכותיים יותר לבניה. הבניה הירוקה משתמשת בעיקרה בחומרי גלם אשר מהונדסים בצורה כזו שהם מבודדים יותר. אחד מחומרי הגלם האלו, בו אנחנו משתמשים בא.ב.ד בניה מתקדמת, הוא גבס דחוס של חברת KNAUF הגרמנית.

אין ספק כי כיום אפשר למצוא פתרונות נפלאים לבניה איכותית שלא מזהמת את כדור הארץ. חברת א.ב.ד בניה מתקדמת גאה להוביל את שוק הבניה הירוקה בישראל ולהציע בתים איכותיים ומעוצבים. נשמח לעמוד לשרותכם בכל שאלה שיש לכם, צרו איתנו קשר עוד היום לפרטים נוספים.