מהמלצה לחובה – ישראל עוברת לבנייה ירוקה

החל משנת 2021 – כל בנייה למטרת מגורים, מלונאות או תעסוקה בישראל תחויב בבנייה ירוקה על פי תקן בנייה ירוקה שגובש לפני קצת יותר מעשור. בעידן החדש שבו גוברת המודעות למשאבי הטבע, התכנון האדריכלי הירוק מנצל ככל האפשר את האנרגיה הטבעית. המשמעות: מחירי הבנייה יתייקרו – לצד הוזלה משמעותית בחשבונות החשמל לדייר הישראלי

*מבוסס על פרסום מתוך דה מרקר אונליין

כיצד ייראה עתיד ענף הנדל"ן בישראל?

התמונה סוף סוף משתנה. כ-15 שנים לאחר שגובש, תקן זה יחול החל מהשנה הבאה על כל ענף הבנייה בישראל – מגורים, משרדים, בנייני תעסוקה, מלונאות ועוד, זאת לאחר יותר מעשור בו נותר התקן וולונטרי בלבד, מבלי לחייב את יזמי הפרויקטים. הליך החקיקה ייעשה באופן הדרגתי: בראשיתו (החל מ-1 ביולי 2021), יחויב כל פרויקט מגורים חדש המוגדר רב קומות (עשר קומות ויותר) להיבנות בתקן הירוק, בדירוג של כוכב אחד. בהמשך (החל מ-1 בינואר 2023), יחויבו בתקן הירוק פרויקטים בבנייה נמוכה יותר (החל משש יחידות דיור ועד עשר קומות). השלב האחרון (בינואר 2025) צפוי לחייב את כל הפרויקטים רבי הקומות, שנבנים בגובה של יותר מ-15 קומות, בתקן בנייה ירוקה הכולל דירוג מתקדם יותר של שני כוכבים.

נתוני התקן הירוק בישראל

על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, ערי הפריפריה לא אימצו את התקן הירוק – זאת לעומת פורום ה-15 (פורום הערים החזקות), המונה כ-35% מכלל הבנייה החדשה בישראל. על פי דו"ח המשרד, בעוד תושבי ערי המרכז מרוויחים מהיעילות האנרגטית של המבנים ומחיסכון כספי בעלויות של חשמל ומים – התושבים בערי הפריפריה אינם זכאים לכך. בין השאר נכתב בדו"ח כי גם בתוכניות הענק שבהן המדינה היא היזם לא הוכנסה החובה לעמידה בתקן של בנייה ירוקה באופן גורף – ולכן נמנעו עד כה מהלכים לאומיים בתחום זה.

לצד הסוגייה החסכונית למשקי הבית, עומדת גם הסוגייה החברתית – משמעותו של תקן בנייה ירוקה חובה הוא חסכון למשקי הבית, שמירה על הסביבה והאקלים ושיפור חייהם של משפחות רבות בעלות מעמד סוציו-אקונומי נמוך שאינן נהנות מההטבות של הפרויקטים הירוקים החדשים.

במחקר מקיף וראשון מסוגו שבוצע על ידי המשרד להגנת הסביבה, וממצאיו פורסמו ביולי 2017, החיסכון לכל משק בית הרוכש דירה שנבנתה בתקן ירוק עומד על חיסכון משמעותי של 1,000 שקלים בשנה. עד כה נבנו בישראל 10,500 יחידות דיור בעלות תקן ירוקה החוסכות למשקי הבית יחד סכום משמעותי של 10 מיליון שקלים בשנה על הוצאות החשמל, לצד שיפור בריאות הדיירים וחיסכון במים. כל זאת בזכות השימוש בבנייה ירוקה, הנבנית בידי חומרים איכותיים וחזקים ישירות מן הטבע.

לסיכום

בנייה ירוקה חוסכת כסף למשק – וחשוב מכך, לאזרחי מדינת ישראל. אמנם בנייה על פי התקן הירוק תייקר את הסך הכולל בלפחות 5,000 ₪ – אך ההוזלה המשמעותית בחשבון החשמל לכלל הדיירים, היא החשובה מכולן. יישום התקן מאפשר לקיים אורך חיים בריא, איכותי ומועיל הרבה יותר אשר יוביל להורדת יוקר המחייה לו זקוקים מאוד תושבי הפריפריה – בדגש על תושבי הגליל והנגב.

לפרטים נוספים אודות בניה ירוקה והאפשרויות הרבות שהיא מציעה לכם, צרו קשר כבר עכשיו עם א.ב.ד. בניה מתקדמת – כדי שכבר מחר נתחיל לתכנן ולבנות את בית החלומות שלכם.

לחצו כאן לצפייה בגלריית הפרויקטים של א.ב.ד. בניה מתקדמת