מה הופך את הבניה הירוקה לחזקה יותר?

החיים במדינת ישראל הם לא פשוטים וכאשר אירוע רודף אירוע קשה לפעמים לזכור את כל מה שקורה. חלקכם בוודאי זוכרים את כל הנושא של החשש מפני רעידות אדמה שאפף את המדינה למשך שבועיים, אבל בעוד התקשורת כבר לא מתייחסת לנושא הזה אנחנו רוצים לנצל את ההזדמנות כדי לספר מה הופך את הבניה הירוקה לחזקה יותר מהבניה הרגילה והמוכרת.

לפני שנמשיך וניכנס אל עובי הקורה, אנחנו רוצים להזכיר כי שיטות הבניה המסורתיות שהיו מקובלות עד לאחרונה לא תוכננו מראש כדי להיות עמידות ולאורך כל התכנון לא התייחסו כלל וכלל לאפשרות של רעידת אדמה ולכן כבר תקופה ארוכה שהמדינה מנסה ליזום תוכניות תמ"א 38 שמטרתן להעניק למבנים הישנים חיזוק הנדסי.

איך עובדת שיטת הבניה הירוקה?

ההגדרה של בניה ירוקה בעיקר מתייחסת לשילוב ולהתייחסות לסביבה ולשימוש במבנה לאחר הבניה. אפשר לבנות בתים במגוון של שיטות בניה ירוקה, כאשר בחלקן בונים את הבית במפעל, בחלקן בונים את כל הבית באתר הבנייה ובחלקן ישנו פתרון היברידי המשלב בין בניה במפעל לבין עבודות בשטח. המשותף לכל סוגי הבניה הוא בחומרי הגלם שבהם משתמשים ובטכנולוגיה שבה מסתייעים.

בשונה מהבניה המסורתית אשר מושתת על לבנים וחומרי גלם אשר כדי לייצרם יש צורך לפגוע בטבע, הבניה הירוקה מייצרת את מרבית חלקיה במפעלים מבוקרים ותוך כדי שימוש בחומרי גלם שמקורם ידוע ואינו פוגם בהמשכיות כדור הארץ. אצלנו בא.ב.ד משתמשים בחומרי הגלם ירוקים ובטכנולוגיות מהפכניות כדוגמת LGS כדי לייצר את הבתים המעוצבים שאנחנו בונים ללקוחותינו.

כפי שבוודאי אתם יכולים להבין מדברינו, אין הגדרה אחת לבניה ירוקה והיא למעשה מורכבת מכל מיני שיטות. השיטות העיקריות שמזוהות עם הבניה הירוקה הן הבניה הקלה והבניה הטרומית, אך כאמור בא.ב.ד אנחנו משלבים בין כמה שיטות כדי לייצר מבנים עמידים ואיכותיים במיוחד.

מה הופך בניה ירוקה לחזקה יותר

בזכות מה הבניה הירוקה חזקה כל כך?

אחרי שהבנו מה זה בניה ירוקה ואיך היא עובדת, אנחנו יכולים להמשיך ולדבר על הסיבות שהופכות אותה לאיכותית ולאיתנה כל כך, אבל כדי להבין מה הופך את הבניה הירוקה לבאמת חזקה אנחנו רוצים לבחון כמה נקודות מהותיות בהליך הבניה:

  • השלדה – בבניה המסורתית היה נהוג להשתמש בבטון ביסודות ובשלדת המבנה, אבל אף על פי שהבטון הוא חומר קשיח וחזק מאוד הוא לא אלסטי ולכן בעת הצורך הוא עשוי להתפרק. לעומת זאת, בבניה הירוקה משתמשים בשלדה מפלדה אשר מספקת חוזק מבני גבוהה יותר מהבטון אך מעל הכול היא מספקת גמישות ואלסטיות שבזכותם המבנה כולו נהנה מיציבות גדולה יותר.

  • התייחסות לפרטים הקטנים – כדי שמבנה יעמוד בתקנים הקפדניים של הבניה הירוקה, כמו למשל תקן 5281 הישראלי לבניה ירוקה צריך לספק מסמכים מפורטים ולבצע בדיקות מקיפות על ידי מכונים מורשים שיעידו שגם החלקים הקטנים ביותר עומדים בתנאים. המחברים וחומרי הגלם כולם מיוצרים תוך כדי התייחסות קפדנית לכל פרט, ולו הקטן ביותר, כדי להבטיח את איכות המבנה כולו.

  • הקירות – בהרבה פרויקטים של בניה ירוקה משתמשים בפנלים מבודדים ובקירות גבס, אך מה שמרבית האנשים לא יודעים זה שמאחורי הקירות מסתתרים הדברים המפתיעים באמת. נתחיל בכך שגמישות הקירות מסייעת למבנה כולו להתמודד עם תנודות ורעידות, אך מעבר לכך העובדה שהקירות מחוברים בשתי מסילות מוסיפה לחוזק המבנה כולו בעזרת פיזור נכון של המשקל.

  • עמידות – הבניינים שנבנו בעבר היו מחומרים שהם חזקים, אך לא נעשו בדיקות על מידת התאמתם לשטח או לתנאי האקלים. התוצאה היא שבתים שנבנו למשל מבטון מזויין חשוף מחלידים ונשברים, או שבתים שנבנים ליד הים ניזוקים מהמלח שמגיע משצף הגלים. הבניה הירוקה מביאה בחשבון את כל הרכיבים האלו כדי להבטיח שהמבנה יחזיק מעמד לאורך שנים רבות בתצורה הטובה ביותר.

  • הטכנולוגיה – אחד המרכיבים העיקריים בחישוב נקודות הציון של תו התקן לבניה ירוקה הוא השימוש שנעשה בטכנולוגיות מתקדמות כדי לבנות בתים. בזכות הטכנולוגיה אנחנו מסוגלים לייצר קיום מסגרות ופרופילים גמישים וחזקים יותר, אך גם שמשקלם יהיה קל יותר. אבל מעבר לכך יש לנו עוד המון פתרונות טכנולוגים מופלאים שבהם אנו משתמשים כדי להבטיח את האיכות ואת היופי של הבתים שאנחנו בונים בעבור לקוחותינו.

רוצים לקבל עוד פרטים על שיטת הבניה הירוקה שלנו בא.ב.ד? צרו איתנו קשר עוד היום ונשמח לשוחח עימכם או להיפגש על כוס קפה כדי שנוכל להסביר לכם את הכול ולהראות לכם כמה מהמבנים שכבר גרים בהם לקוחותינו.