על קיימות ופיתוח בר קיימא

קיימות (Sustainability) היא מונח שהופך נפוץ יותר ויותר בשיח העולמי באלף השלישי. ההגדרה המילונית שלו היא היכולת לשמר תהליכים או מצבים לטווח ארוך, וברוב המקרים כשאנחנו מדברים על קיימות אנחנו מדברים על החובה שלנו לדאוג שגם הדורות הבאים יוכלו ליהנות מכדור הארץ ולא לכלות את משאביו.

פיתוח בר קיימא הוא קונספט שנועד למצוא פיתרון לאחת הדילמות הבסיסיות בחיינו: האם לפתח את הסביבה או לשמור עליה? שהרי מצד אחד הצרכים של המין האנושי וגידול האוכלוסין מחייבים פיתוח, ולפעמים אפילו מואץ, אבל מצד שני אדמה, מים ואנרגיה אינם אינסופיים ובשם הקיימות אנחנו מחוייבים להעניק אותם גם לילדינו, נכדינו וילדיהם – אז מה עושים?

התשובה, כאמור, היא פיתוח בר קיימא: פיתוח (כלכלי, סביבתי, חברתי ויש הטוענים כי גם תרבותי) המבטיח כי גם צרכי הדורות הבאים ימולאו. כלומר, לפתח ותוך כדי גם לטפח את הסביבה הטבעית. ממשלת ישראל החליטה בשנת 2003 לקדם מדיניות ברוח הפיתוח בר הקיימא (בהשפעת ובהשראת ועידה כלל עולמית שנערכה שנה קודם לכן ביוהנסבורג), ובפרט הוטלה על משרד הבינוי והשיכון המשימה לקדם בנייה המתחשבת בסביבה.

א.ב.ד שמה לעצמה מטרה לקחת חלק משמעותי בהטמעת מגמת הקיימות ובפיתוח בר קיימא באמצעות בנייה בסגנון ובשיטה אחרת, ירוקה יותר, ידידותית יותר ופוגענית פחות לסביבת בני האדם, בעלי החיים והטבע בכלל.

קיימות ובניה קלה

בניה ירוקה – האדם נהנה, הסביבה לא נפגעת

המודעות ההולכת וגדלה לחשיבותו של פיתוח בר קיימא הביאה לעלייה בביקוש ל"בניה ירוקה" – והכוונה היא לפרוייקטים הנבנים באמת תוך הקפדה על עקרונות הקיימות ולא לכאלה המציגים עצים ודשאים בתמונות הדמיה שהקשר בינן לבין המציאות קלוש.

פיתוח זה כולל דרישות מפורטות בנושאים כמו מים, אנרגיה, פסולת, חומרים ועוד. בעבר נהוג היה לחשוב שבניה ירוקה יקרה יותר מזו ה"רגילה" במידה משמעותית (ההערכות נעו סביב ה- 10 עד 15 אחוז), ועל כן רבים נרתעו ממנה למרות התועלת המובהקת לסביבה, כלומר לכולנו.

מחקרים עדכניים (למשל זה של ד"ר דוד כ"ץ וד"ר חגי קוט במסגרת המועצה הישראלית לבניה ירוקה) מוכיחים כי בניה ירוקה אינה כה יקרה, וכי התוספת לעלות נעה סביב אחוזים זעומים (בזמן שהתועלת של דייריהם צומחת משמעותית!)

אנו ב א.ב.ד מבנים ניידים באמצעות טכנולוגיית הבניה מצליחים להוזיל את העלויות עד כ 50% מהבניה הקונבנציונלית והלא אנרגטית שחלקנו בונים בישראל – כך שעם מעט תמיכה מהממשלה, שכאמור מחוייבת לפיתוח בר קיימא, ומאחר שממילא חלק מהעלויות העודפות יצטמצמו עם ההתמחות בבנייה שכזו, מבנים "ירוקים" יהפכו לסטנדרט.

בניה קלה – הדרך הפשוטה והמהירה לפיתוח בר קיימא

דרך אחרת שכבר נמצאת בשימוש הולך ומתרחב, הן עבור המגזר הפרטי והן עבור המגזר העסקי, היא בניה קלה באמצעות טכנולוגיות מתקדמות.

לבניה קלה של מבנים ניידים מספר יתרונות משמעותיים מבחינת השמירה על הסביבה ובראשם העובדה כי הקמת המבנה נעשית בתוך המפעל ולא בשטח הלקוח כך שזיהום הסביבה הוא מינימאלי. כמו כן בזכות יעילותו הגבוהה של הבידוד התרמי, נדרשת פחות אנרגיה כדי למזג או לחמם את המבנה. בנוסף, הבניה מתבצעת תוך מספר חודשים בודדים.

מבחינת הצרכן, ישנם יתרונות נוספים בשיטת בנייה ברת קיימא זו ובראשם המחיר הנמוך משמעותית ופרק הזמן הקצר במיוחד מרגע ההחלטה לבחור בבנייה קלה ועד רגע הכניסה למבנה.

א.ב.ד, בונים איכות

אנו בא.ב.ד מתמחים בבניה ירוקה וקלה. בנוסף אנו מעניקים מגוון שירותים בהם העתקת מבנים, והתאמת מבנים יבילים לכל מטרה. המוטו שלנו הוא איכות, בטיחות ומהירות.

לייעוץ אודות חבילות בנייה קלה משתלמות ניתן ליצור קשר בטלפון 03-9097093  

בינתיים אנו מזמינים אתכם לצפות בפרויקטים בלחיצה כאן

 

פרויקט בניה קלה 61     פרויקטים לדוגמה בניה מודולרית מהירה     פרויקט 49 מבנים ניידים