משבר האקלים הוא לא נחלתה הבלעדית של מדינת ישראל. כמעט כל המדינות מסביב לגלובוס מנסות בימים אלו למצוא דרכים לצמצום פליטת גזי חממה בד בבד עם שיפור איכות החיים. כפועל יוצא של משבר זה, אנחנו רואים גם מגוון של פתרונות דיור אשר מנסים לתקל את הבעיה הזו ולהציע שיטות בניה ידידותיות לסביבה. חלק מהפתרונות שמים את יהבם על השבחת הקרקע או על הפיכת הבית לחכם כדי לצמצם שימוש בחשמל, אך אותנו מעניין דווקא הפתרון שמציע בניה איכותית ומהירה יותר. אנחנו כמובן מדברים על בניה מתועשת ובמאמר זה נסביר בקצרה מה זה אומר והאם משתלם לכם לבנות את הבית הבא שלכם בשיטה זו.
מה זה בכלל בניה מתועשת ואיך זה קשור למשבר האקלים?
הבניה המתועשת היא למעשה שיטת בניה המבוססת על טכנולוגיה מתקדמת וחומרי הגלם האיכותיים ביותר. במפעל משוכלל מייצרים את כל הרכיבים הקשורים למעטפת הבית בשיטה ייחודית שנקראת LGS המבטיחה בידוד תרמי ואקוסטי ברמה הגבוהה ביותר. במקביל לעבודה במפעל, צוות מצומצם של עובדים ניגש לשטח ומכין את התשתית כדי שבשלב הבא פשוט נרכיב את שלדת הבית במקומה ונסיים בביצוע הפינישים הרגילים של ארונות מטבח, חיבור לחשמל ושאר גימורים אחרונים.
מעבר לעובדה שבניה בשיטת הבניה הזו מביאה לאיכות גבוהה יותר של בניה ושל בידוד, מה שחשוב בהקשר של משבר האקלים זו העובדה כי אנחנו מזהמים הרבה פחות בזכות השיטה הזו. בניגוד לשיטות בניה אחרות הכרוכות בהובלה מאסיבית של חומרי בניה מזהמים לאתר הבניה, תוך כדי זיהום האוויר ומי התהום, בשיטת בניה זו לא רק שאנחנו לא מזהמים אלא שגם השימוש העתידי בבית יוביל לפחות זיהום סביבתי.
לשיטת הבניה המתועשת יש שמות רבים ומכאן מתחיל הבלבול שהרבה אנשים לא מצליחים להתגבר עליו. חלק קוראים לה בניה קלה, חלק בניה טרומית וחלק בניה ירוקה. אך לא משנה מה השם שתתקלו בו, חשוב שתדעו האם בכלל שווה לכם לבנות את ביתכם בשיטת הבניה הזו.
האם כדאי לי לבנות בית בשיטת הבניה הקלה?
אחת השאלות הגדולות והמטרידות ביותר בעבור זוגות צעירים שרוצים להקים בית היא האם לבנות את הבית בשיטת הבניה הקלה או בבניה קונבנציונלית. לפני שניכנס בכלל לשאלת הכדאות ומה מרוויחים מבנית בית בבניה קלה, אנחנו רוצים לציין כי לאחרונה מדינת ישראל שינתה את תקנות הבניה הארציות והחל בחודש מרץ 2022 התקן הישראלי יחייב בניה ירוקה.
מי שיבחר לבנות את ביתו בשיטת הבניה הקלה לא רק שיציית לחוק, אלא שהוא יכול ליהנות מכמה יתרונות עצומים שחלקם אף יובילו לצמצום עלויות ולחסכון כלכלי עצום. בואו ונראה את היתרונות של הבניה הזו כדי להבין לעומק האם כדאי או לא כדאי לבות בה בית.
- מהירות – בזכות הטכנולוגיה החדישה ושיטת הבניה הייחודית אפשר לקבל את המפתחות לבית כבר בפרק זמן של חצי שנה מהרגע שיוצרים קשר עם הקבלן בפעם הראשונה.
- איכות – חומרי הגלם המשמשים לבניה הקלה נחשבים לאיכותיים ביותר והעובדה שהם מיוצרים תוך כדי שימוש בטכנולוגיה המשוכללת ביותר הופכת אותם לאיכותיים עוד יותר.
- בידוד ואיטום – לאחר הבניה תקבלו בית אשר מסוגל לשמור על הטמפרטורה שלו ברמה גבוהה אשר תוביל לחסכון עצום בהוצאות החשמל על חימום וקירור.
- שמירה על הסביבה – הסיבה העיקרית שבזכותה שיטת הבניה הירוקה הפכה לשיטת הבניה הרשמית של מדינת ישראל היא שמירה על הסביבה ודאגה לדורות הבאים.
- גמישות אדריכלית – זה שהבית נבנה במהירות ובמפעל ממש לא אומר שאי אפשר לייצר את בית חלומותיכם. הבניה הקלה מאפשרת לנו גמישות אדריכלית עצומה ואין כמעט דבר שאי אפשר לבנות בשיטה זו.
אנחנו בא.ב.ד. מתמחים בבניה קלה בטכנולוגית LGS הייחודית ונשמח ללוות אתכם לאורך כל הדרך עד לבית החדש שלכם. צרו איתנו קשר עוד היום כדי שנוכל להיפגש ולהתחיל לתכנן את העתיד הירוק שלכם בבית משלכם.