כבני אדם אנחנו נקרעים בין שני רצונות ששולטים בנו. הצורך הראשוני שלנו הוא לחיות את חיינו בצורה הנעימה והטובה ביותר, אך במקביל יש לנו רצון עז להשאיר לילדינו עולם טוב ונקי יותר. לא נחזור בזמן לסיבות שהובילו אותנו למאבק הזה, אבל במאמר הזה אנחנו הולכים להראות כיצד שיטת הבניה הירוקה שינתה את הפרדיגמה הזו ואפשרה לנו ליהנות משני העולמות.
בונים היום למען עתיד ילדינו
שיטת הבניה הקלאסית שכולנו מכירים מצריכה שימוש בחומרים מזהמים רבים וכל תהליך העבודה עצמו מותיר את חותמו על כדור הארץ בצורה דרסטית. בזכות השיפורים הטכנולוגים שנכנסו לחיינו בשנים האחרונות, אפשר היום לבנות בית איכותי שלא יזהם את הסביבה ובכל זאת יעמוד בסטנדרטים האיכותיים ביותר שאפשר לדמיין. בשיטת הבניה הירוקה של א.ב.ד משתמשים בחומרי גלם משוכללים ומייצרים את כל השלד במפעל כדי להבטיח את איכותו, רק לאחר מכן מעבירים את המבנה אל "אתר הבניה" ושם מחברים אותו אל התשתיות. שיטה זו מסייעת לנו לצמצם את הזיהום הסביבתי הנלווה לתהליך הבניה ולהבטיח כי הבית עצמו יהיה יעיל מבחינה אנרגטית.
מדינת ישראל אימצה לאחרונה את עקרונות הבניה הקלה ובקרוב מאוד כל בית ובניין שיבנה בישראל יידרש לעמוד בתווי תקן חדשים שאמורים להבטיח בניה ירוקה יותר. התפיסה הכוללת שמאמצת המדינה מתייחסת למכלול התכנון וכוללת התייחסויות לבניה ולתפעול של המבנה. המטרות העיקריות שהובילו את המדינה למסקנה כי זו היא שיטת הבניה האיכותית ביותר שקיימת כיום נעוצות בהקטנה הפגיעה הסביבתית שמתחילה בשלב התכנון ונמשכת לאורך תקופת הבנייה ואף המגורים.
מדוע נבחרה דווקא שיטת הבניה הירוקה כשיטת הבניה הלאומית
אנחנו דווקא רוצים להתחיל ולהתייחס ליתרונות האישיים ולאו דווקא הלאומיים. מבחינה כלכלית שיטת הבניה הקלה חוסכת לנו הוצאות רבות כיוון שכמעט לא קיימות חריגות בלוחות הזמנים וזמני העבודה עצמם קצרים בהרבה מאשר בשיטות בניה אחרות. מדובר על חיסכון המוערך בעשרות אלפי שקלים ואף יותר מכך אם מכלילים את החיסכון בהוצאות הצפויות בעת השימוש בבית. אבל מהבחינה הלאומית הצפי הוא שנראה ירידה של כ-30% בצריכת האנרגטית הקשורה לבניה ובכך נפחית את פליטת גזי החממה.
העולם כולו מנסה כבר תקופה ארוכה למצוא מזור לזיהום האוויר ופעולות ממשלתיות כמו אימוץ שיטת בניה חדשנית הן הדרכים העיקריות שבהן פועלות המדינות השונות. אך המחשבה שמאחורי הפיכת תו התקן שהיה וולנטרי למחייב לא מסתכמות בניסיון לעמוד בהסכם פריז. המטרה היא גם חברתית-לאומית והמחשבה היא שברגע שתו התקן יכנס לתוקפו גם בפריפריה נראה עלייה בכמות המבנים המוכנים שנבנו בשיטת בניה ירוקה.
החיסכון הוא לא רק לאומי אלא בעיקר אישי
לדבר על צמצום פליטת גזי חממה ומאמץ לאומי לשימור איכות הסביבה אולי נשמע הרואי ויפה על הנייר, אבל בפועל אנחנו רק רוצים להקים בית בישראל ולא לגמור את כל החסכונות שלנו בדרך. שיטת הבניה הקלה מאפשרת לנו לבנות מטר רבוע במחירים הנעים בין 3,000 ל – 6,000 שקל, זאת לעומת כ – 9000 שקל בשיטות הבניה האחרות. אבל אם ההבדל הזה לא הצליח לשכנע אתכם, הרשו לנו לגלות לכם כי דיירים שחיים במבנים שנבנו בבניה ירוקה מדווחים על ירידה של עשרות אחוזים בהוצאות החשמל רק כי הם לא צריכים לפתוח מזגן כל היום.
אם תיקחו את שילוב היתרונות הזה, האישי והלאומי, תבינו כי העולם בו אנו חיים עומד בפני שינוי ירוק וחיובי. אנחנו צועדים בדרך אל עבר עולם ירוק וטוב יותר, כזה שלנו יהיה נעים וזול לחיות בו, אך גם כזה שאפשר להוריש לדורות העתיד בידיעה כי עשינו את כל שביכולתנו כדי להבטיח להם את הטוב ביותר.
כבר עשרים שנה שחברת א.ב.ד מובילה את תחום הבניה הקלה בישראל עם מאות של פרויקטים שכבר עומדים על הקרקע ועוד מאות שעתידים להיבנות בעתיד הקרוב. הצוות המנוסה שלנו ישמח ללוות גם אותך לאורך כל שלבי הפרויקט – מעיצוב הבית לפי חלומותיך ורצונותיך, דרך שלבי הבניה ועד לסיום והענקת המפתחות. בעזרת שיטת הבניה המתקדמת שבה אנחנו עובדים, אנחנו מסוגלים להתחייב לך על תאריך הסיום ולא לחרוג מהתקציב שנקבע לפרויקט.