כל מה שרציתם לדעת על עיצוב בתים

אחד מהדברים שמעסיקים את מרבית הישראלים זה הצורך להגיע לבית משלהם. מרביתנו חיים במרדף תמידי אחר ההזדמנות לרכוש בית ואחרי שאנחנו מגיעים לכך אנחנו מגלים כי מדובר על עסקה רחבה יותר מכפי שדמיינו. העיסוקים שיש סביב רכישת הדירה לא מסתיימים בעת החתימה על החוזה, למעשה יש שיגידו שזוהי רק נקודת ההתחלה. מהרגע שבו חתמנו על החוזה ויש לנו בית משלנו, זה השלב שבו אנחנו צריכים להתחיל לחשוב בפעם הראשונה בחיינו על עיצוב בתים מא' ועד ת'.

גם חיינו בדירות שכורות שאותן עיצבנו, תמיד ידענו שזה לא באמת הבית שלנו וכדי להתקין משהו היינו צריכים לקבל אישור מבעל הבית. אז אם אתם עומדים בפעם הראשונה בחייכם בפני הצורך לעצב את הבית שלכם, כדאי שתקראו את המאמר הזה ובו נגלה לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על עיצוב בתים.

מה כולל עיצוב בתים ובאיזה שלב מתחילים את התהליך?

בואו נתחיל דווקא מהשאלה השנייה שבכותרת, באיזה שלב רצוי להתחיל לחשוב על עיצוב בתים ובאיזה שלב עלינו לפנות למעצב פנים כדי שיתחיל לעבוד. התשובה לכך מתחלקת למעשה לשתיים. השלב שבו הכי כדאי לערב את המעצב הוא לפני החתימה על חוזה הרכישה, עיצוב בתים שנעשה כהלכה יכול לדרוש מאיתנו לשנות חלקים מהותיים מהבית (כמו למשל שבירה של קירות או בנייה של עמודים) ולכן שווה להתייעץ עם איש מקצוע טרם החתימה כדי להבין מבעוד מועד אם התקציב הכולל שלנו מספיק כדי להכיל בתוכו גם את רכישת הבית וגם את עיצובו. אם כך עבודתו של מעצב הפנים מתחילה עוד לפני שהוא בכלל מתחיל לעבוד בפועל, אך עלינו לחשוב על עיצוב הבית עוד לפני שנתחיל בעבודה עם מעצב שכזה כדי שנוכל להגיע ערוכים, או לכל הפחות עם קו מחשבה מסוים.

אז אחרי שהבנו שתהליך עיצוב בתים מתחיל בפועל עוד הרבה לפני שיש לנו בית, הגיע הזמן שנבין גם מה כולל בתוכו עיצוב בתים.

  • בחינה של מה קיים – הדבר הראשון שעושה מעצב בתים מנוסה זה לבחון את הבית הקיים ולהבין אותו לאשורו. תהליך הבחינה הזה כולל בדיקה קפדנית של תוכניות המתאר של הבית, אך גם הבנה של הצרכים והדרישות של מי שעתיד לחיות בבית ומה התקציב הכולל שיש לפרויקט.
  • חלומות – אחרי שמעצבי בתים מבינים מול מה הם מתמודדים מגיע השלב הבא שבו הם ירצו להבין מה החלומות והפנטזיות שלכם. זה השלב שבו עלינו להיות מדויקים כיוון שעיצוב בתים הוא לא קסם, המעצב יכול לעבוד עם מה שיש ולייצר מכך פלאים, אך עליו להבין מה הדברים המהותיים ביותר ועל מה עליו יהיה לוותר.
  • שרטוט התוכנית – לאחר שיש בידיו את כל הנתונים הרלוונטיים יכול המעצב להתחיל בעבודתו ולייצר בעבורנו סקיצה של החזון. בסקיצה הראשונית עוד לא אמורים להיות כלל הפרטים, אך בהמשך נקבל גם התייחסות מלאה ופירוט מעמיק של חומרי הגלם שבהם ישתמשו ושל אנשי המקצוע שיהיו מעורבים בפרויקט.
  • יישום – בשלב האחרון החלומות והתוכניות שלנו יתחילו לקבל ייצוג ממשי וכל מה שחשבנו על עיצוב בתים יתגלה בפנינו. מעצב הפנים הוא אחד מהאחראים המרכזיים על העבודות ולמעשה אפשר להקביל את עבודתו לזה של מנצח על תזמורת.

האם עיצוב בתים זה לכל אחד?

התשובה הקצרה היא כן. עיצוב בתים זה דבר שמתאים לכל אחד ואחת וגם אם אנחנו לא מעסיקים איש מקצוע שיבצע את העבודה בעבורנו, עדיין נעצב את ביתנו בצורה כלשהי. עיצוב בתים הוא למעשה ההתייחסות שלנו לחלל והצבת הפריטים השונים בתוכו כדי להעביר תחושה מסוימת. אם הפעולה הזו נשמעת לכם מוכרת אז כנראה שבפעם האחרונה שדפקתם מסמר ותליתם עליו תמונה למעשה עסקתם בעיצוב בתים.