בעקבות המצב אליו נקלעו חיינו בשנה האחרונה, אנשים רבים התרחקו מחלום הבית שלהם. רק המחשבה על להתחיל ולהיכנס להרפתקה של בניית בית חדש יכולה לתסכל רבים, הלוא מדובר על תהליך ארוך ומייגע. שלא נדבר על סכומי הכסף הרבים והעיכובים הבלתי תלויים בדבר שבוודאי עתידים להתרחש. אז במיוחד לרגל התקופה הנוכחית והאתגרים שהיא מציבה בפנינו, הרשו לנו להציג בפניכם את יתרונות הבניה המתקדמת ולהראות איך בדיוק הבית הבא שלכם יכול להיות מוכן כבר בעוד ארבעה חודשים.
מעט על הבניה המתקדמת
דיברנו והצגנו בעבר את שיטת הבניה המתקדמת, המוכרת גם באחד משמותיה האחרים כמו בניה קלה או בניה ירוקה. אז הפעם נעשה את זה בקצרה ובמהירות. הבניה המתקדמת מעלה על ראש מעלותיה את איכות הסביבה. על ידי שימוש בטכנולוגיה המתקדמת ביותר ושינוי מהותי של שיטות הבניה, מאפשרת הבניה המתקדמת מיצוי מלא של משאבי הטבע כדי לחסוך בשימוש באנרגיה. חומרי הגלם הייחודיים לשיטת בניה זו מספקים את הבידוד המושלם והאיכותי ביותר כך שאפשר להגיד בבטחה כי בניה מתקדמת היא בניה חסכונית וירוקה.
היתרונות של שיטת הבניה המתקדמת מסתכמים בכמה נקודות עיקריות:
- זמן עבודה קצר בעד 40% משיטות בנייה קונבנציונליות
- אין בלת"מים ואין עיכובים לא צפויים במסירת המפתחות
- חיסכון בהוצאות אנרגיה לאורך שנים קדימה עד לשעור של 40%
- עמידות גבוהה בפני פגעי מזג האוויר ורעידות אדמה
- בית מחומם ומקורה ברמה שלא מצריכה שימוש בעזרים נוספים
- אפשר לשדרג ולהוסיף חלקים לבית בקלות ובפשטות
- תהליך הבניה לא מזהם את עתודות הקרקע ושומר על כדור הארץ נקי וירוק
- התקציב ידוע מראש ואין חריגות והפתעות בסוף הבניה
- אפשרויות עיצוב בלתי נגמרות
![הבניה המתקדמת כפתרון לקונה](https://www.mivne.com/wp-content/uploads/2021/02/pmCf7GU-1.jpg)
מה בין המשבר הנוכחי לבניה קלה ומתקדמת
המשבר הנוכחי שפקד אותנו הביא רבים מאיתנו למחשבות רבות על ההשלכות הסביבתיות, מה שנקרא טביעת האצבע האקולוגית שלנו. אומנם אין לכך מחקרים, אך רבים מאמינים כי חלק מהסיבות שהובילו אותנו להיווצרות הסיטואציה הנוכחית קשור לאיכות הסביבה ולירידה המתמשכת באוויר נקי ועתודות מים. בזכות היתרונות שציינו קודם, שיטת הבניה הקלה מאפשרת להמשיך ולהגשים את הרצון בבית משל עצמנו, אך גם לשמור על סביבה ירוקה ונעימה.
אומנם קבלנים ואתרי בניה קיבלו היתרים מיוחדים לעבוד לאורך כל התקופה האחרונה, עדיין ראינו כי הייתה ירידה בכמויות הפרויקטים הנדל"ניים ומעבר לכך, נמתחה ביקורת נוקבת על הסיכון שבעבודה בימים אלו. חלק מהמבקרים מציעים מעבר לשיטות בניה מתקדמות אשר מבטיחות שמירה על העובדים גם בזמן העבודה. השמירה הזו מתאפשרת בזכות זה שאת שילדת המבנה ואת כל חומרי הגלם מייצרים במפעל סטרילי ולא בשטח עצמו. זה מאפשר שמירה על ריחוק חברתי ועמידה בתו הסגול כדי להבטיח את שלום העובדים.
אבל אולי הסיבה הטובה ביותר שהופכת את הבניה הקלה לכל כך נפוצה ופופולארית בימים אלו, היא הסיבה הכלכלית. ישראלים רבים חוו טלטלה בפן התעסוקתי והכלכלי, חלק איבדו את הפרנסה שלהם וחלק נאלצו להצטמצם כדי להצליח לשמור על הראש מעל המים. רק המחשבה על לבנות בית בתקופה של חוסר וודאות כלכלית יכולה לעלות במיגרנה, אבל לעומת זאת הידיעה כי המחיר שאתה עתיד לשלם הוא סגור וסופי (וגם נמוך יותר ממחיר בנייה רגילה) יכולה להקל על הרעיון.
עלויות בניה קלה לעומת הבניה הקונבנציונלית
דיברנו פה לא אחת על המחיר הנמוך יותר של הבניה הקלה אבל לא באמת ניתחנו ופירקנו את עלויות הבניה הקלה לעומת הבניה הקונבנציונלית וחלק זה נועד בדיוק למטרה זו, אז כל מי שמעוניין לדעת מה הן עלויות בניה קלה שימשיך לקרוא. מה שאנחנו לא עומדים לחשוף בפניכם זה את מחירם של חומרי הגלם בהם משתמשים בהליך הבניה המתקדמת, אך האמינו לנו כי הם יקרים יותר מאשר הבטון והאיטונג שאנחנו רגילים אליהם, אבל למרות המחיר היקר יותר שתשלמו בעבור החלקים הבודדים, העלות הסופית תהיה זולה בכ-35% מאשר הייתם בונים בית בשיטה המוכרת והישנה.
בואו ונפרק רגע את המרכיבים של המחיר לאלמנטים בודדים ונתחיל בבחינה של הקריטריונים שיקבעו את מחיר הפרויקט:
- שטח הבית הרצוי
- סוג הטכניקה שנשתמש לבניית הבית (אנחנו בא.ב.ד מאמינים גדולים בשיטת LGS)
- חומרי הגלם שנבחר (איטום, ריצוף, ארונות, שיש, תקרה וכו')
- כמות הפועלים
- היתרים ואגרות מוניציפליות
נוסף על הפרמטרים האלו, ישנם עוד פרמטרים שאי אפשר להתעלם מהם ברכישת בית חדש. מדובר על גורמי מקצוע אשר מעורבותם בבניית הבית הכרחית כדי שהבית יעמוד בתווי התקן המחמירים ויקבל את האישורים הנדרשים. להלן כמה מאותם גורמים:
- עו"ד לכל הניירת והטפסים
- היטל השבחה
- תוכנית בניין עירונית (תב"ע)
- שכר אדריכל
- מודד
- עלות רכישת הקרקע
בשיטת הבניה המתקדמת עדיין תדרשו לשלם אגרות והיטלים אחרים, אבל ההבדל במחיר למ"ר שידרשו מכם באופן כללי יהיה זול בהרבה. אומנם המושג מחיר למטר הוא לא מדוייק, אבל אם תצמידו אותנו לקיר אז נגלה כי מחיר למטר בשיטת בניה רטובה (בנייה בבטון כמו שאנחנו מכירים מאז ומעולם) מוערך על בין 6 ל-9 אלף שקל בעבור מטר רבוע, לעומת הערכה שמדברת על מחיר שנע בין 5 ל-6 אלף שקל בעבור מטר רבוע בבניה קלה.
גם בתוך התחום של הבניה הקלה יש מדרגות מחירים וחומרי גלם משתנים, כמו למשל בבחירת חומר האיטום והגימורים השונים. אבל הבדלי המחיר והתהליך כולו יהיה משמעותית נוחים וטובים יותר בעבורכם. מה גם שאנחנו מציעים לכם ליווי לכל אורך התהליך וייעוץ אדריכלי מלא כדי שהבית שלכם יעמוד בכל הדרישות שיש לכם, וכדי שתוכלו תמיד לדעת מה המצב של הפרויקט ולא תהיו מופתעים (חוץ מאשר כשתראו את הבית בפעם הראשונה).
אז למה אתם מחכים? צרו איתנו קשר עוד היום ותוך ארבעה חודשים המפתחות אצלכם ביד.