האם בניה בת קיימה היא הפתרון בעבור הנגב והדרום?
במדינת ישראל חיים כיום יותר מתשעה מיליון בני אדם אשר מרביתם מצטופפים וחיים באותם אזורים, וזאת אף על פי ש – 65% מהקרקעות במדינה פנויות ואין לגביהן תוכניות בניה עתידיות. יש הרבה סיבות שאפשר למנות כדי להבין איך הגענו למצב הזה ומדוע אזורים כמו הנגב והדרום לא זוכים לפופולריות רבה, אבל אנחנו רוצים להסתכל אל העתיד ולראות כיצד הבניה הבת קיימה יכולה לשנות את תמונת המצב ולשנות את פני האזורים האלו.
מה זה בניה בת קיימה ואיך היא יכולה לעזור לפיתוח הנגב?
הבניה הבת קיימה היא שיטת בנייה שבה מתכננים את הבתים בצורה כזו שביכולתם יהיה להתקיים לאורך שנים רבות. הפיתוח הבר קיימה הוא למעשה דרך שבה אנחנו מנצלים את המשאבים בצורה מבוקרת ואקולוגית כדי להשתמש בהם לטובת בניית בתים ומבנים. על פי ועדת ברונדטלנד (ועדה שהאו"ם הקים בשנות ה – 80 לבחינת הדרכים לשימור הסביבה ומשאבי הטבע לצד פיתוח דרכים לפיתוח בר קיימה) המטרה של הבניה הבת קיימה היא "לענות על צרכי ההווה בלי לפגוע ביכולתם של הדורות הבאים לספק את צרכיהם".
כאשר אנחנו בוחנים את האופנים הפרקטיים שבהם מיישמים את הבניה הבת קיימה בישראל, חשוב לציין בראש ובראשונה את תו התקן 5281 אשר מגדיר באופן ברור וקונקרטי תשע קטגוריות עיקריות שעל פיהן יבחנו את הליך הבניה ואת המבנה הסופי. אז נכון שהקטגוריה העיקרית היא זו שבוחנת את התפקוד האנרגטי של המבנה, אך אם נבחן את כל הקטגוריות נוכל לראות כי מה שמקשר בין כולן זו העובדה שכולן מתייחסות לשימור הקרקע ולפיתוח הסביבה כחלק אינטגרלי מפיתוח המבנה וכאן גם טמונה ההשפעה העצומה שצפויה להיות לבניה הבת קיימה על הנגב והדרום.
המצב כיום באזור הנגב והדרום הוא שמרבית התושבים גרים בכמה ערים בודדות, בעוד האחרים גרים במבנים ארעיים ולא חוקיים. לא ניכנס במאמר זה לפוליטיקה שמסביב לנושא הטעון הזה, אך כן נציג את האופנים שבהם הבניה הבת קיימה תסייע לשימור הנגב כאזור טבע ייחודי, אך כזה שאנשים חיים בתוכו ולא ככזה שנחשב ללא מותאם למגורים כפי שהוא כיום.
אופנים שבהם הבניה הבת קיימה תסייע ליישוב ולפיתוח הנגב
- פיתוח סביבתי – מרבית האנשים חושבים כי בנייה בת קיימה מסתכמת בכך שמשתמשים בטכנולוגיות חדשות וירוקות, או בפיקוח יתר על פסולת הבנייה והאשפה שנוצרת מתפעול המבנה. בפועל כדי לקבל את תקן 5281 לבניה בת קיימה, בניית המבנה חייבת להיעשות תוך כדי טיפוח השטחים הציבוריים ושילובם בצורה הרמונית עם המבנה
- השקעה בתשתיות – כחלק מהשינויים שהבניה הבת קיימה מכתיבה, יש צורך בהשקעה מאסיבית בתשתיות כדי שהתושבים שגרים בערים הירוקות יוכלו בעתיד להסתמך על תחבורה ציבורית ופתרונות אקולוגיים יותר למטלות היום יום. הצפי הוא שהערים הירוקות של העתיד ישימו את הדגש על האזרח ומתוך האמונה שהאדם הוא זה שעומד במרכז העיר, ישופרו התשתיות ויקימו יותר ריאות ירוקות ואזורים
שבהם אנשים מבלים ולא מכוניות. - בידוד איכותי – הבעיה האמיתית של החיים בדרום הארץ, ובמיוחד באזור הנגב והערבה, היא החום ששורר לאורך מרבית ימי השנה. הבניה הבת קיימה מתייחסת לכך במלוא הרצינות וכדי לייצר מבנים שיספקו מעטפת אטומה יותר משתמשים בטכנולוגיות מתקדמות כדוגמת חתכי הקיר של חברת KNAUF אשר נחשבים על פי המומחים לאיכותיים ביותר בעולם. בבדיקות שנערכו על ידי גורמים חיצוניים נמצא כי שיטת הבניה בה אנחנו משתמשים בא.ב.ד. בניה מתקדמת מספקת רמות בידוד גבוהות יותר פי חמישה מאשר הבניה המסורתית בבלוקים, מה שהופך את שיטת הבניה בת הקימה להכרחית באקלים קיצוני הדומה לזה ששורר בנגב.
- חיסכון בהוצאות – המעטפת של המבנה מספקת לנו רמות בידוד ואיטום גבוהות יותר, אשר להן השפעה ישירה על הוצאות החימום והקירור של הבית. כאשר הבית שלנו שומר על טמפרטורה קבועה ונעימה בתוכו, כזו שלא מושפעת מהאקלים שבחוץ, אנחנו יכולים לבחור שלא להפעיל מזגן ובכך לחסוך כסף רב.
השאירו פרטים לקבלת מידע ונציגי א.ב.ד יחזרו אליכם
לבעלי מגרש לבניה פרטית.
א.ב.ד פעילה מזה 20 שנה ומתמחה בבניית בתים צמודי קרקע, למגזר הפרטי.
בפגישת הייעוץ נספק לכם הסבר מקיף על שיטת הבניה המתקדמת בטכנולוגיית LGS, וכן אומדן ראשוני של עלות הבית לפי גודל הבית, תוואי השטח והצרכים התכנוניים שלכם.
אם יש בידיכם תכנית אדריכלית – הביאו אותה לפגישה ונוכל לתמחר לפיה את עלות הבית.
אם עוד אין ברשותכם תכנית אדריכלית – נוכל להעניק לכם אומדן מחיר לפי מתאר ומבנה הבית.
למדו על שיטת א.ב.ד בטכנולוגית LGS